foto-motorrijlesDirect starten met motor- rijlessen?

Rijschool Berbers is direct beschikbaar om samen met jou aan de slag te gaan. Dit kan middels een voordelige intake rijles, ook kan er gekozen voor één van de motor pakketten. Tijdens de intake les worden de basisbeginselen van het motorrijden geoefend, daarbij leer je om te gaan met het schakelen, gas geven, remmen etc. Deze handelingen zijn toch net weer iets anders als in de auto. De nieuwe lesmotoren ( Yamaha XJ6 ) maken het motor rijden bijzonder comfortabel, deze uiterst sportieve en behendige motor draagt zijn steentje bij in het snel en succesvol afsluiten van jouw motor- rijopleiding.

Voor wie?

Gezien de nieuwe regelgeving in de categorieën voor het morrijbewijs heeft Rijschool Berbers ervoor gekozen om gebruik te maken van motoren uit de categorie A onbeperkt. Leerlingen die de minimale leeftijd van 22 jaar bereikt hebben en reeds in het bezit zijn van motorrijbewijs A2 kunnen direct van start gaan bij Rijschool Berbers, leerlingen die nog niet beschikken over een motorrijbewijs uit één van de overige categorieën dienen de minimale leeftijd van 24 jaar te hebben en in het bezit te zijn van Rijbewijs B of een geldig theoriecertificaat. Heeft u in het bijzonder de behoefte om van een vrouwelijke instructeur rijles te krijgen, dan kiest u tevens voor Rijschool Berbers.

Wanneer?

In beginsel worden de motor-rijlessen aangeboden tussen 8.00 uur ’s morgens en 21.00 uur ’s avonds, daarnaast is er de mogelijkheid om op zaterdagen en zondagen te lessen. In overleg kan er altijd een oplossing worden geboden in de tijden die u het beste schikken.

Theorie

De motor- pakketten bieden de mogelijkheid om 1 maal gratis deel te nemen aan het theorie- examen, ook ontvangt u het theorieboek. Rijschool Berbers staat ook voor u klaar als u begeleiding wenst te hebben in het aanleren van de benodigde theorie. Het theorie- examen van de motor bestaat uit 50 meerkeuze vragen, waarvan er minimaal 44 goed beantwoord dienen te worden.

De opleiding

Iedere motor- rijles heeft een minimale duur van 60 minuten, in deze les bent u verzekerd van;
• Daadwerkelijk 60 minuten les
• Interactieve begeleiding in combinatie met digitale hulpmiddelen
• Persoonlijke begeleiding door dezelfde instructeur
• Gebruik van een sportieve en uiterst behendige lesmotor ( Suzuki Gladius )

Aan het einde van de rijles wordt de rijles geëvalueerd door middel van een gesprek en het invullen van de digitale persoonlijke leskaart. Aan de hand van de leskaart is het voor zowel de instructeur als voor de cursist mogelijk om op ieder gewenst moment de voortgang van de rijopleiding te kunnen beoordelen.

De examens

De motorrijopleiding categorie A onbeperkt bestaat uit 3 examens.

• Het theorie- examen
• Praktijkexamen Voertuigbeheersing ( AVB )
• Praktijkexamen Verkeersdeelname ( AVD )

Om deel te kunnen nemen aan het examen voertuigbeheersing dient u in het bezit te zijn van een geldig theoriecertificaat of het rijbewijs B.

Om deel te kunnen nemen aan het examen Verkeersdeelname dient u in het bezit te zijn van een geldig theoriecertificaat en dient u het onderdeel AVB te hebben behaald. Daarnaast dienen cursisten jonger dan 24 en ouder als 22 in het bezit te zijn van het rijbewijs A2.

Overige informatie

Tijdens de rijles dient de cursist in het bezit te zijn van veilige kleding. Deze kleding moet het lichaam volledig bedekken en bescherming kunnen bieden. Schoenen moeten minimaal de enkel kunnen bedekken. Daarnaast dient de cursist ook in het bezit te zijn van handschoenen. Het gebruik van een helm in bruikleen kan in overleg, er wordt echter geadviseerd om gebruik te maken van een eigen helm, dit komt de pasvorm en daarmee de veiligheid ten goede.
Ervaar nu zelf de kwaliteit van Rijschool Berbers door de onderstaande link te gebruiken om direct een intake rijles aan te vragen.

aanmelden